Zhvillim Rurale

Grupi Reci Agropyjor Shkoder (prodhimi i Hardiç)

Ky grup vepron ne Reç te Shkodres, eshte grup formal ka 20 anetar, ku aktiviteti kryesor eshte grumbullimi i bimeve medicinale dhe mbledhja, perpunimi i Delinjes se Kuqe per prodhimin e lengut tradicional te Shkodres Hardiç. Prodhojne rreth 10 000 litra Hardiç me logon dhe etiketen « HARDIÇ » e administruar nga shoqata Reçi Agropyjor. Hardiç shitet kryesisht ne tregun e Shkodres.

Grupi grave Erseke dhe Vithkuq – Korce,

Ne kuader te projektit UNDP adad malore ka organizuar dy grupet e grave ne Erseke dhe Vithkuq me 40 veta. Aktiviteti i grupeve eshte prodhimi dhe shitja e produkteve artizanale dhe lokale.

Grupi grave Erseke prodhon 4 tipe prodhimesh qe i kalojne 30 artikuaj, produktet shiten me etiketa. Grupi i grave Vithkuq prodhon dhe shet produktet bujqesore si; arra, fasulja, mjalti, caj malit, trandafili i eger (bime medicinale) dhe prodhime artizanale me pune dore: shalla, corape etj. Produktet shiten te vizitoret ne Erseke, Vithkuq dhe jane vendosur lidhje me dyqane suveniresh ne Korce, Tirane etj.

Grupet e grave, Novosele, Hor Vranisht – Vlore

Ne kuader te projektit UNDP ka organizuar dy grupet e grave Vlore per prodhimin dhe shitjen e prodhimeve dhe produkteve artizanale tradicionale me vaj ulliri. Grupet e grave Vlore prodhojne tipe te ndryshme sapuni dhe kremera me vaj ulliri dhe salca ulliri qe jane tashme te njohura per tregun e Vlores dhe Tiranes. Ne po i asistojme per perdorimin e recetave te reja, me baze materiale dhe promovimi ne tregn lokal dhe kombertar. Produktet shiten me porosi, per vizitoret ne Vlore dhe jane vendosur lidhje me dyqane Vlore, Tirane etj.

 

 

Back