Tirane, 6 Maj 2015 OPCA

Tek Hotel Tirana, u organizua takimi mbi avancimin e Programit OPCA, ku moren pjese Keshilltari i Kryeminstrit per Bujqesine z. Alban Kovaçi, Deputeti i Dibres z. Ulsi Manja, Zv. Presidenti i FERT z. Christoph Terrain, Andre Pinatel President i PACA, J. Ch. Derongs, Anne Lheriau te FERT, prodhues, tregtar, organizata dhe aktore te tjere. Drejtori i ADAD Malore z. Hafuz Domi prezantoi situaten ne frutikulture ne nivel vendi dhe ADAD, ku u nenvizuan problemet dhe arritjet ne te gjithe zinxhirin e vlerave ne frutikulture. Si sfide per te ardhmen u cilesua ndertimi dhe forcimi i zinxhirit te vleres ne frutikulture, ku referencat e ngritura ne transfere teknologjie, koperim dhe konsultim me aktoret, te sherbejne per marrjen e pergjegjesive per ngritjen e filieres se frutikultures ne vend. Eksperienca dhe asistenca e aktorve francez (Fert, Chambre d’Agriculture Paca,) eshte shume e nevojshme per organizatat (adad malore), qe ne kuader partneriteti publik privat, te ofrojne sherbime cilesore per vazhdimesine e zhvillimit te filieres se frutikultures.

Back