Peshkopi, 7-8 Maj 2015 OPCA

Me daten 7 Maj ne Peshkopi mbledhja e Keshillit Administrativ i ADAD, ku moren pjese Presidenti i Dhomes Bujqesise PACA France Andre Pinatel, Zv/Presidenti i FERT Christoph Terrain, J. Ch. Derongs e Anne Lhériau FERT. Takimi u drejtua nga Presidenti z. Ramazan Kaza me fokus  reflektimi mbi jetën dhe profilin e Adad Malore, misionin, funksionet dhe aksionet apo çfarë strategjie do te kete per 2015-2025. Nje bilanc te aktivitetit te adad malore e prezantoj Drejtori z. Hafuz Domi, ne planin organizativ, teknik dhe ekonomik. Nderhyrjet nga A. Pinatel, te Ch. Terrain dhe J.C. Derongs ishin ne planin e peforcimit te rolit te adad, rritjes se forces se propozimit, te sherbimeve dhe daljes se prodhuesve ne treg. Ndersa ne takimin ne Tirane, J. Ch. Derongs prezantoj evolucionin dhe rezultatet e adad pergjate 20 viteve, ku citoj programet; “Drini” 1995, “Inisiative Malore” 2003 dhe OPCA 2012. Per te ardhmen adad malore ka mundesi per te qene Organizate Profesionale Bujqesore (OPB) ne Shqiperi

Back