Ne Rinas u mbajt takimi i adad malore me pjesemarrjen e Presisdent i FNESA France Xavier Belain

Ne Rinas u mbajt takimi i adad malore me pjesemarrjen e Presisdent i FNESA France Xavier Belain, pefaqesuesit te DE ne Tirane, z. François Begeaut, J. Ch. Derongs – FERT, perfaqeses te Ministrise te Bujqesise. Adad malore si nje aktor ne zhvillimin e frutikultures, diskutoj per arritjet ne sektorin e frutikultures ne rajonet Korce, Diber, Kukes dhe me gjere. Ne kete takim dy ishin aksionet me te rendesisheme; i) perhapja e referencave tekniko-ekonomike te arritura ne frutikulture ne prodhues dhe territore te tjera, ii) çeshtja se sindikalizmit ne bujqesi, sepse ne vendin tone nuk eshte organizuar, prandaj duhet bashkepunimi i prodhuesve dhe i adad malore me organizata dhe aktore te tjere per te organizuar kete levizje. Me kete rast u be nje vizite ne pemetoren e z. A. Budlla ne Rinas.

Back