Lajme tregu 9 Shkurt 2022

Stoqet e mollës së janarit rriten në Evropë

Të dhëna e para të stokut të mollës dhe dardhës për vitin 2022.

Stoqet evropiane të mollëve janë rritur me 5.1 për qind për janarin nga viti në vit. në 4.31 milion ton.

Rritja u nxit kryesisht nga Golden Delicious (rritje 19,5 për qind), Jonagold (rritje 15,8 për qind) dhe Gala (rritje 15,7 për qind), të cilat kompensuan uljen në disa varietete, më së shumti Granny Smith (ulje 12,5 për qind). dhe Cripps Pink (ulje 11 për qind).

Stoqet evropiane të dardhës u ulën me 18.2 për qind në 661,587 ton, kryesisht për shkak të rënies së madhe në Itali.

Në SHBA, stoqet e mollës që nga 1 janari 2022 qëndruan në 1.67 milion ton, 2.7 për qind më pak krahasuar me vitin 2021, ndërsa stoqet e dardhës amerikane arritën në 190.192 tonë, me 24.8 për qind.

Back