Informacion pemetore Korce

Korce; Aspekte te keshillimit nga specialisti ne pemetore. Nderkohe sipas vezhgimeve ne pemetore rezulton se temperaturat e ulta te datave 13-17 Shkurt (dt. 15 Shkurt arriti ne -15 grade C) dhe te 9-16 Prillit kane shkaktuar deme te konsiderueshme te prodhimit te ardheshem te qershise, kumbulles, dardhes etj.

Ndersa te molla ka demtime te pjesshme deri ne renda, kjo sipas varieteteve dhe mikrozonave klimatike, ku me e demtuar rezulton zona e Devollit.

Nje vleresim me konkret do te jepet pas lulezimit.

Kur mendohej se pas nje dimri me bore do te kishim prodhim te mbare, rezulton se ka deme te konsiderueshme!

Back