Festa e Molles, Korce 6-8 Tetor

Adad Malore, tashme e njohur per zhvillimin e frutikultures ne qarkun e Korces e ne vecanti te Molles , ka prezantuar denjesisht te gjithe prodhuesit e molles ne festen e molles te organizuar nga Bashkia Korce me 6 tetor ne ambjentet e Pazarit te Korces ne mbremje dhe ne 8 tetor ne fshatin Mollaj / Korce. Adad Malore ka prezantuar ne kuader te kesaj dite prodhues te Molles dhe inovacionet ne drejtim te cilesise dhe standarteve te prodhimit frutor. Nenvizojme qe me mbeshtetje te Programit Sared, Adad Malore ka iniciuar procesin e certifikimit GG per Qershine dhe Mollen ne kete rajon (7 prodhues te perfshire):
Stenda jone u vizitua edhe nga perfaqesues te larte te pushtetit vendor dhe partenere te vendit e te huaj te cilet vleresuan punen e organizuar te fermereve ne filieren e frutikultures duke nenvizuar varietetet e reja . Promovimi dhe degustimi i frutave dhe produkteve te tjera u shoqerua me nje atmosfere festive. Adad Malore pervec produktit Molle arriti te promovoje dhe produkte te tjera e vecanerisht te arizaneve “ duarartat”, kjo tashme e kthyer ne nje tradite. Intervista dhe vizita te prodhues te Molles dhe me specialiste te Adad Malore Korce ne kuader te Festes se Molles.

Back